Sunday, 28 October 2012

To all of you :)

Assalamualaikum WBT

Pertama sekali, yes, aku, Muhamad Nizam Bin Mustapha, would like to say sorry to you all, sememangnya apa yang diperkatakan oleh dia memang benar...I know, aku bukanlah seorang yang terbaik untuk kamu semua..yes...what are you saying about me is true...100 % true..sememangnya aku hanya ada pada you all time aku susah, time aku susah..time aku kesunyian..yes..I know that...

Aku nampak yang mereka semua hanya pergunakan aku..aku nampak mereka semua selalu menyakiti hati aku...aku nampak semua itu..sememangnya aku sangat bodoh sebab masih mempercayai mereka...aku tak faham pada diri aku sendiri..

Betul kata Naz, kenapa aku masih lagi hang out, berkawan dengan Syahmi, semuanya..sedangkan the ending of my story between me and them just SAD, CRY, and STRESS.. I know that dude...

But for your information, I never thought that I gonna find you when I was in trouble..I never tried to do that.. I love all my friends..but I don't know why people like Syahmi, Din, Harris never appreciate me like you all try to do...Aku cuma nampak yang sekarang nie kamu semua have your own group in everything, and because of that I'm tried to find myself. I'm alone..

But its okay :)

Because right now, I just want to be alone...I don't want to be with Syahmi, with you all, just give me time for me to release all this shit thing...and if one day you all forget me, aku okay je :) sbb I deserve for that thing...

To Alya, Naz, Khawa
Aku tahu korg selalu tolong aku tatkala aku dalam kesusahan, terutama Alya and Naz, my finance supporter..I know all that thing..tapi aku masih dalam diri aq untuk mencari myself..apa yang aku nak...apa yang aku perlu sepanjang dalam UTP nie..weyh, kadang2 aku duduk sorg2 kenapa aku jauh dengan korg..kenapa aku rasa aku ditinggalkan korg...aku ada berasa macam tu jugak...sebab tu aku rasa aku mencari mereka, mereka yang aku rasa pergunakan perasaan aku, minda aku, angan aku..

To Syahmi..
Aku nak kau juga tahu yang banyak perkara dah aku korbankan untuk kau, banyak sgt...tp apa yang kau beritahu aku ?? "Whatever you done, you always make a mistake", so aku nak tnye di sini...did you think that what you done to me give something good effect???its NO!! I feel the same too!!! Tengok...aku dah hilang semua.... aku tak marah kau...sbb aku tahu, kau memang benci aku..tapi aku jer yang selalu berpura-pura yang aq ni bestie ko forever..sedangkan di mata kau, aku musuh semata-mata

Aku tak berpihak mana2..yang sekarang nie aku tahu..aku nak berseorangan :)

#maaf menyebut nama :)

7 comments:

  1. Replies
    1. Maaf...dia benci aku....aku baru tersedar~~aku je yang act yg dia ni kawan aq...tp dye xpernah~~

      Delete
  2. hye nizam. so this is your life is going on lah in utp? hmm. apa yang aku boleh cakap aku rasa kau just be strong,, yeah semua orang kata be strong kat kau yes aku tau. tapi tak salah kan kalau ramai yang doakan semoga kau sentiasa kuat. kau rasa life kau teruk tapi pernah ker kau dengar cerita orang lain? so. apa apa sekalipun yang jadi dalam hdiup kita ada pusingan dia. benda ni kita tak jangka apa akan berlaku. Tuhan jer yang tau. Lambat laun apa yang tak indah akan jadi something meaningful untuk kau. its a beautiful process. trust me :)by the way, study lajin lajin k. kita tetap sibling sampai bila2:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx tasha, tapi aq still sedih~~ :(

      Delete
  3. Tasha.....aku kecewa dengan persahabatan aku....ianya merosakkan aku sendiri~~~

    ReplyDelete
  4. lol lol..........itu apa yang aku nampak....aku dah tak percaya sapa2 lagi dah kat UTP nie...lantaklah~~yang pastinya...aku memang kecewa dengan sikap syahmi!

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum...
    kalau xpuas hati dgn seseorang lebih baik jgn mentionkan name kerana membuka aib org...
    kalau ade masalah mengadu pada Allah s.wt sebab Allah yg berkuasa atas tiap2 satu...
    kadang2 ape yg berlaku pd diri kita,Allah nak uji kita supaya dpt menjadi pengajara,lg satu ,kita cuba ingat balik ape kesalahan kita yg lepas...nasihat terakhir,kalau hendak mencegah perkara keji dan mungkar,kita cuba khusyuk dalam solat kerana Allah dah pesan dlm Al-Quran....tu je kot,semoga kita semua sentiasa berada dalam penjagaan Allah s.wt

    ReplyDelete